7.6.2023 20:09:25 CEST | Ørsted A/S |
Investor Nyheder
Den 8. juni 2023 afholder Ørsted kapitalmarkedsdag, hvor selskabet vil gøre status for sin ambition om at blive verdens førende grønne energiselskab og præsentere sin opdaterede strategi.
Ørsteds ambitioner, finansielle mål og finansielle politikker for 2023-2030 er som følger:
Ørsted fastholder sit fuldt selvfinansierede mål om at opnå en installeret kapacitet på ca. 50 GW vedvarende energi inden udgangen af 2030 og forventer at investere ca. 475 mia. kr. i perioden 2023-2030.
Ørsted fastholder sit mål om et spænd på 150-300 basispoint mellem det ikke-gearede IRR-afkast hen over den fulde livscyklus, inkl. udviklings- og overheadomkostninger, og de vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger (WACC)[1].
Ørsted udvider sit mål for den gennemsnitlige årlige stigning i EBITDA (CAGR), som før kun har dækket idriftsatte anlæg til havs og på land, til at omfatte hele koncernens EBITDA (eksklusive nye partnerskaber) i perioden 2023-2030. Ørsteds mål er et EBITDA for koncernen (eksklusive nye partnerskaber) på 50-55 mia. kr. i 2030, hvilket svarer til en gennemsnitlig årlig stigning på 13-14 % i perioden.
Ørsted udvider sit mål for afkast af investeret kapital (ROCE) til at omfatte perioden 2023-2030 med et forventet gennemsnitligt afkast på ca. 14 % i perioden.
Ørsted fastholder sin målsætning om en BBB+/Baa1-rating.
Ørsted fastholder sin udbyttepolitik om at øge udbyttet med en høj encifret procentsats årligt indtil 2025 og forlænger politikken frem til 2030 med et mål om at øge det udbetalte udbytte med en midt-encifret procentsats årligt fra 2026 til 2030.
Ørsted er godt på vej til at nå sit mål om at reducere sine scope 1- og 2-udledninger med ca. 98 % i 2025 (i forhold til 2006) og opnå en nettoudledning på nul i hele værdikæden i 2040.
Resultater forventes at overstige mål for EBITDA og ROCE sat i 2021Ørsted har gjort store fremskridt i indsatsen for at nå sine ambitioner og mål fastsat på seneste kapitalmarkedsdag i 2021. I hvad der har været en udfordrende periode for branchen, har selskabet udnyttet sine brancheførende kompetencer og er, som tidligere kommunikeret[2], på vej til at levere resultater, der overstiger tidligere udmeldte finansielle forventninger til EBITDA og afkast af investeret kapital (ROCE). Sammenlignet med de tidligere mål, der blev fastsat ved den seneste kapitalmarkedsdag i 2021, fastholder Ørsted sit mål om at installere ca. 50 GW vedvarende energi inden udgangen af 2030 og er godt på vej til at nå et gennemsnitligt afkast af investeret kapital (ROCE) på ca. 15 % (2020-2027), hvilket overstiger den tidligere forventning på 11-12 % (2020-2027), og en gennemsnitlig årlig stigning i EBITDA (CAGR) fra idriftsatte anlæg til havs og på land på ca. 15 % for perioden 2020-2027, hvilket overstiger den tidligere forventning udmeldt i 2021 på ca. 12 % (2020-2027). Ørsteds bruttoinvesteringer (2020-2027) forventes nu at udgøre 380 mia. kr. og således overstige selskabets tidligere udmeldte forventning om ca. 350 mia. kr.
Hidtil uset politisk medvind og vækstpotentialeI de to år, der er gået siden Ørsteds sidste kapitalmarkedsdag i 2021, har vi oplevet en hidtil uset politisk medvind, bl.a. i form af USA’s grønne lovpakke ’Inflation Reduction Act’ og EU’s ’Net Zero Industry Act’. Det har skabt et vækstpotentiale for branchen for vedvarende energi – et vækstpotentiale, der aldrig har været større.
Ørsted har gjort store fremskridt og er stærkt positioneret til at få del i den forventede vækst på markedet. Med den største portefølje af idriftsatte havvindmølleparker og den største portefølje af udviklingsprojekter i Europa, USA og i Asien og Stillehavsområdet er Ørsted fortsat verdensførende inden for havvind. Derudover har Ørsted udvidet sin forretning for vedvarende energi på land betydeligt og er samtidig blevet en førende aktør inden for kommercialiseringen af Power-to-X (P2X).
Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør i Ørsted, siger:”Ørsted har gjort store fremskridt siden kapitalmarkedsdagen i 2021. Vi har færdiggjort flere store projekter, herunder verdens største havvindmøllepark, vi er blevet tildelt ny kapacitet, og vi har på trods af makroøkonomiske udfordringer været i stand til at træffe investeringsbeslutning om et stort havvindprojekt. Vores EBITDA- og ROCE-resultater er godt på vej til at overstige de forventninger til 2020-2027, vi meldte ud i 2021, hvilket bekræfter den store værdi, vores portefølje af grønne projekter har. I dag kan vi bekræfte, at vi fastholder vores mål om ca. 50 GW i 2030 – hvilket er et af de største investeringsprogrammer i den grønne omstilling.”
Brancheførende erfaring understøtter vækstØrsted har i øjeblikket 15,5 GW vedvarende energi i drift, mens 4,9 GW er under opførelse på tværs af teknologier. Ørsted er blevet tildelt yderligere 10,6 GW og har en portefølje af grønne udviklingsprojekter på ca. 114 GW.
Hvad angår de tildelte projekter, hvor Ørsted endnu ikke har truffet endelig investeringsbeslutning, arbejdes der intenst på at sikre tilstrækkelig værdiskabelse, så der kan træffes endelig investeringsbeslutning på trods af rentestigninger, inflation og flaskehalse i forsyningskæden. Ørsted samarbejder med sine leverandører om at sikre kapacitet og konkurrencedygtige priser, har fokus på at optimere omsætningen, herunder via langsigtede elkøbsaftaler, og er i dialog med myndighederne om foranstaltninger, der kan sikre bæredygtig vækst i branchen. På projekter, hvor Ørsted per dags dato ikke har truffet endelig investeringsbeslutning og ikke finder, at værdiskabelsen er tilstrækkelig, kan Ørsted i sidste ende vælge at gentænke eller træde ud af projektet.
Fremover vil Ørsteds store portefølje af udviklingsprojekter gøre det muligt for selskabet at prioritere de mest værdiskabende projekter og opretholde finansiel disciplin i forbindelse med udbud og auktioner. Derudover vil Ørsteds mangeårige partnerskaber med leverandører sikre kapacitet til konkurrencedygtige priser, mens Ørsteds kunderelationer gør selskabet til en foretrukken samarbejdspartner i den grønne omstilling.
Mads Nipper fortsætter: “Ørsted har en klar strategisk retning og meget stærke kompetencer, som positionerer os ideelt til at få del i de kommende års massive vækst inden for vedvarende energi. Baseret på hvor vi mener, vi kan skabe størst værdi, har vi truffet nogle klare valg om, hvor vi vil satse – og hvor vi ikke vil – i forhold til regioner, markeder og teknologier. Vi udnytter alle vores kompetencer til at forbedre afkastene på porteføljen af tildelte havvindprojekter, og vi træffer kun endelig investeringsbeslutning om projekter, som vi mener, vil skabe tilstrækkelig værdi. Fremadrettet ser vi gode muligheder for at udbygge vores portefølje af vedvarende energi, blandt andet ved at investere en stor del af vores CAPEX i havvind, med et mål om et spænd på 150-300 basispoint mellem det ikke-gearede IRR-afkast hen over den fulde livscyklus, inkl. udviklings- og overheadomkostninger, og de vægtede gennemsnitlige kapitalomkostninger ved tidspunktet for bud eller FID, hvad end der måtte komme først.”
Bæredygtighed forbliver en integreret del af Ørsteds strategi, og selskabet arbejder fortsat målrettet på at fremme en systematisk omstilling af branchen. Ørsted har i samarbejde med sine leverandører gjort en stor indsats for at reducere CO2-udledningen i hele forsyningskæden og er godt på vej til at nå sine videnskabeligt baserede mål om at reducere sin CO2-udledning med 98 % (scope 1 og 2) i 2025 og opnå en nettoudledning på nul i hele værdikæden i 2040. Ørsted har indgået partnerskaber med leverandører om lavemissions-vindmøllefundamenter og -tårne samt vindmøllevinger fremstillet af genanvendte materialer. Derudover har Ørsted med øjeblikkelig virkning forpligtet sig til at genbruge eller genanvende alle vindmøllevinger og solcellepaneler og vil fra 2030 kun idriftsætte projekter, der har en netto-positiv biodiversitetspåvirkning. På kapitalmarkedsdagen vil Ørsted offentliggøre, at selskabet har udstedt for 100 mio. euro blå obligationer for at finansiere investeringer i projekter vedrørende biodiversiteten i havet og grønne brændstoffer til søfarten. Ørsted er verdens første energiselskab, der har udstedt blå obligationer.
Ørsteds kapitalmarkedsdag 2023Kapitalmarkedsdagen afholdes den 8. juni 2023 på Science Museum i London kl. 10-14 (lokal tid).
Kapitalmarkedsdagen bliver livestreamet – tilmeld dig og følg med her: https://orsted.com/en/capital-markets-day/online-sign-up
Det præsenterede materiale kan downloades den 8. juni 2023, før kapitalmarkedsdagen begynder, og alle sessioner fra dagen vil efterfølgende være tilgængelige på orsted.com.
Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:
Media RelationsCarsten Birkeland Kjær99 55 77 65cabkj@orsted.com
Investor RelationsRasmus Keglberg Hærvig99 55 90 95ir@orsted.com
Om ØrstedDet er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker, bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg samt anlæg til produktion af vedvarende brint og grønne brændstoffer. Ørsted rangerer på CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer og var det første energiselskab i verden, der fik sit videnskabeligt baserede mål om netto-nuludledning godkendt af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted har ca. 8.000 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2022 en omsætning på 132,3 mia. kr. (17,8 mia. euro). Du kan læse mere om Ørsted på orsted.com eller ved at følge os på Facebook, LinkedIn, Instagram og Twitter.
[1]Baseret på det ikke-gearede IRR-afkast hen over den fulde livscyklus, inkl. udviklings- og overheadomkostninger, ved tidspunktet for bud/investeringsbeslutning, hvad end der måtte komme først. Det angivne interval udtrykker ikke et minimumskrav, og der kan derfor være projekter, som afviger fra det angivne interval.
[2]Se Ørsteds årsrapport for 2022, s. 15.
Vedhæftninger
Ørsted fastholder sin ambition om ca. 50 GW vedvarende energi i 2030 og sine stærke finansielle forventninger.pdf
7.6.2023 20:09:25 CEST | Ørsted A/S |
Investor News
Ørsted will host a Capital Markets Day (CMD) on 8 June 2023 to present recent progress and strategic updates on its ambition to become the world’s leading green energy major.
Ørsted is committed to the following ambitions, financial targets, and financial policies for 2023-2030:
Ørsted confirms its fully self-funded ambition of ~50 GW installed renewable capacity by 2030 and expects to invest DKK ~475 billion in the period 2023-2030.
Ørsted confirms its target of an unlevered, fully loaded lifecycle IRR at 150-300 bps spread to WACC[1].
Ørsted expands its EBITDA CAGR target from covering offshore and onshore assets in operation to cover the group-wide EBITDA (excluding new partnerships) in the period 2023-2030. Ørsted targets a group-wide EBITDA (excluding new partnerships) of DKK 50-55 billion in 2030, corresponding to a targeted annual average increase of 13-14 %.
Ørsted extends its return on capital employed (ROCE) target to the period 2023-2030, targeting an average ROCE of ~14 % in the period.
Ørsted remains committed to a BBB+/Baa1 rating.
Ørsted confirms its dividend policy of an annual high single-digit percentage increase in dividends until 2025 and extends its dividend policy to 2030 with an annual mid-level single-digit percentage increase in dividends paid from 2026 to 2030.
Ørsted is on track to deliver a ~98 % reduction in scope 1 and 2 emissions in 2025 (relative to 2006) and net-zero for the full value chain in 2040.
Ørsted expects to outperform EBITDA and ROCE targets set in 2021Ørsted has achieved strong progress towards its ambitions and targets set at the last CMD in 2021, leveraging its industry-leading capabilities through a challenging period for the industry and, as earlier communicated[2], being on track to outperform its previous EBITDA and ROCE targets. Compared to the previous targets set by Ørsted at the last CMD in 2021, Ørsted reaffirms its target of ~50 GW renewable capacity in 2030 and is on track to outperform the previous financial targets of an average ROCE of 11-12 % (2020-2027), now expecting ~15 % in 2020-2027, and EBITDA from offshore and onshore assets in operation of ~12 % CAGR (2020-2027), now expecting 15 % in 2020-2027. The previously expected gross investment of DKK ~350 billion (2020-2027) is trending higher at DKK 380 billion.
Unprecedented political tailwind and growth potentialIn the two years since Ørsted’s last CMD in 2021, unprecedented political tailwinds have emerged, such as the transformative incentives in the US Inflation Reduction Act and the Net Zero Industry Act in the EU. The resulting growth potential for the renewables industry has never been higher.
Ørsted has delivered strong progress and is strongly positioned to capture expected market growth. With the largest portfolio of assets in operation as well as the largest project pipeline across Europe, the US, and the Asia-Pacific (APAC) region, Ørsted remains the global leader in offshore wind. In addition, Ørsted has significantly grown its onshore renewables business and has become a leading player in bringing commercial scale to Power-to-X (P2X).
Mads Nipper, Group President and CEO of Ørsted, says:“Ørsted has delivered strong progress since the CMD in 2021. We’ve completed several large projects, including the world’s largest offshore wind farm, we’ve been awarded new capacity, and we’ve been able to take FID on a large offshore wind project despite macroeconomic challenges. We’re on track to outperform our previous EBITDA and ROCE targets for 2020-2027, confirming the significant value in our portfolio of renewable projects. Today, we confirm our target of ~50 GW in 2030 – one of the largest investment programmes in the green transition.”
Industry-leading experience to support growthAt present, Ørsted operates 15.5 GW of renewable energy assets, while 4.9 GW are under construction across technologies. Ørsted has been awarded an additional 10.6 GW and has a renewable project pipeline of ~114 GW.
For the awarded projects where Ørsted has not yet taken final investment decision (FID), Ørsted is working intensely to ensure sufficient value creation to take FID, despite increases in interest rates, inflation, and supply chain bottlenecks. Ørsted is working with its suppliers to secure capacity and competitive prices, pursuing revenue optimisation, including corporate power purchase agreements (CPPAs), and continuing dialogues with regulators on measures to ensure sustainable industry growth. Ultimately, Ørsted may reconfigure or exit awarded projects where Ørsted has as of this date not yet taken FID if it finds the value creation in the projects not to be sufficient.
For future projects, Ørsted’s pipeline will allow the company to prioritise the most value-creating projects and stay financially disciplined when bidding in tenders and auctions. In addition, Ørsted’s long-standing supplier relationships will ensure capacity at competitive prices, while its customer relationships make it a preferred partner in decarbonisation.
Mads Nipper continues: “Ørsted has a clear strategic direction and very strong capabilities to capture the massive growth in renewables in the years to come. Based on where we believe we can create most value, we’ve made clear choices on where to play – and where not to play – in terms of regions, markets, and technologies. We’re leveraging all our capabilities to improve the returns of the portfolio of awarded offshore projects, and we’ll only take FID on projects that we find will create sufficient value. Going forward, we see strong opportunities to build our renewable portfolio, including by investing a majority of our CAPEX in offshore, targeting an unlevered, fully loaded lifecycle IRR at 150-300 basis points spread to WACC at the time of bid or FID, whichever comes first.”
Sustainability remains an integrated part of Ørsted’s strategy, and the company remains committed to driving a systemic change in the industry. Ørsted has taken significant action with its suppliers to decarbonise its entire supply chain and is on track to reach its science-based targets of 98 % carbon emissions reductions (scopes 1 and 2) in 2025 and net-zero for the full value chain in 2040. Ørsted has entered partnerships with suppliers in relation to low-carbon foundations and towers as well as wind turbine blades made from recycled materials. In addition, Ørsted has committed to reusing or recycling all wind turbine blades and solar panels from its global portfolio with immediate effect and to only commissioning projects with a net-positive biodiversity impact from 2030. At the CMD, Ørsted will announce it has issued blue bonds of EUR 100 million to fund investments in projects related to maritime biodiversity and green fuels for shipping. Ørsted is the world’s first energy company to have issued blue bonds.
Ørsted’s Capital Markets Day 2023The Capital Markets Day is hosted on 8 June 2023 at 10-14 UTC+1 at the Science Museum in London.
The Capital Markets Day will be livestreamed – register and follow it here: https://orsted.com/en/capital-markets-day/online-sign-up
The presented material will be available for download on 8 June 2023 before the start of the CMD, and a replay of all CMD sessions will be made available at orsted.com.
For further information, please contact:
Media RelationsCarsten Birkeland Kjær+45 99 55 77 65cabkj@orsted.com
Investor RelationsRasmus Keglberg Hærvig+45 99 55 90 95ir@orsted.com
About ØrstedThe Ørsted vision is a world that runs entirely on green energy. Ørsted develops, constructs, and operates offshore and onshore wind farms, solar farms, energy storage facilities, renewable hydrogen and green fuels facilities, and bioenergy plants. Ørsted is recognised on the CDP Climate Change A List as a global leader on climate action and was the first energy company in the world to have its science-based net-zero emissions target validated by the Science Based Targets initiative (SBTi). Headquartered in Denmark, Ørsted employs approx. 8,000 people. Ørsted’s shares are listed on Nasdaq Copenhagen (Orsted). In 2022, the group’s revenue was DKK 132.3 billion (EUR 17.8 billion). Visit orsted.com or follow us on Facebook, LinkedIn, Instagram, and Twitter.
[1]Based on fully loaded, unlevered lifecycle IRR at the time of bid/FID, whichever comes first. The targeted range is not a hurdle rate, and consequently, projects might deviate from the targeted range.
[2]Please see Ørsted’s annual report for 2022, p. 15.
Attachments
Ørsted confirms its ambition of ~50 GW renewable capacity by 2030 and strong financial outlook.pdf